Compatibiliteit tussen ‘Kaspersky Lab solutions’ en de Microsoft-beveiligingsupdate van 9 januari 2018

Microsoft brengt een beveiligingsupdate uit op 9 Januari 2018 voor alle ondersteunde besturingssystemen; dit zijn de versies Windows 7-10, Windows Server 2008-2016. Deze update heeft compatibiliteitsproblemen met de volgende Kaspersky Lab solutions software:

 • Kaspersky Endpoint Security 10 voor Windows versie 10.3.0.6294 (SP2), inclusief Kaspersky Endpoint Security Cloud.
 • Alle ondersteunde versies van Kaspersky Small Office Security.
 • Alle ondersteunde versies van Kaspersky Anti-Ransomware Tool.

Andere windows gebaseerde ‘endpoint solutions for business’ (KSV, KSWS, KESS, KICS) vallen hier buiten.

Hoe oplossen?:

  • Kaspersky Lab heeft een fix uitgebracht op 18 december 2017. Deze wordt verdeeld via de database update. Oplossingen die deze update reeds hebben zullen geen compatibiliteitsprobleem hebben met de Microsoftupdate.
  • Microsoft zal de update installeren voor machines die compatibel zijn. De update zal niet geïnstalleerd worden op de machine tenzij de gereedheidsvlag (readiness flag) in het register is gezet door de beveiligingsoplossing of manueel werd gezet door een administrator. Dit betekent dat momenteel alle versies van onze oplossingen worden beschermd tegen incompatibiliteitsproblemen (ongeacht de datum waarop de databases werden bijgewerkt).
  • De update zal niet worden geïnstalleerd op computers zonder deze compatibiliteitsmarkering, zelfs als op het apparaat geen antivirusoplossingen zijn geïnstalleerd. Installatie van Kaspersky Lab-oplossingen zonder patch op nieuwe computers zal niet leiden tot compatibiliteitsproblemen.
  • Op 28 december 2017 heeft Kaspersky Lab een database-update uitgegeven die de gereedheidsvlag inschakelt. Oplossingen met deze database-update en later hebben geen compatibiliteitsproblemen en kunnen de Microsoftupdate laten installeren.
   Vóór 9 januari 2018 zullen we de patch vrijgeven en de installatieprogramma’s op de website en in de Kaspersky Endpoint Security Cloud-console bijwerken, zodat de Kaspersky Lab-toepassingen correct worden geïnstalleerd op computers waarop de Microsoft-beveiligingsupdate van 9 januari is geïnstalleerd.

Bron: https://support.kaspersky.com/14042