De Ronde van Ter Muiden – De laatste etappe!

Zondag heeft Koen de laatste etappe afgerond. De spreekwoordelijke laatste loodjes waren echt zwaar… krampen in voeten, tenen en billen. Maar eenmaal de vrolijke klanken van Oe’lem kermesse (Oedelem kermis) hen tegemoet kwamen, ging iedereen terug rechtop zitten. De lach van voldoening en trots kwam terug tevoorschijn.

Het ontvangst op het domein van Ter Muiden vzw was er eentje om in te kaderen.  Heel wat enthousiaste supporters waren op post om hun helden te begroeten.  Een fanfare gaf het geheel een extra feestelijke toets.

554km in de kuiten.  Dat is niet niets. De muur van Geraardsbergen en de muur van Huy bleken de ultieme uitdaging voor onze wielervrienden.  Want dat zijn ze wel geworden na deze vier intensieve dagen. De teamgeest was groot! Elkaar oppeppen waar nodig, niemand mocht achterblijven.  Samen uit, samen thuis was het motto. Geen zwakke schakels, maar een (h)echt team.

Een unieke, maar ook een leerrijke ervaring voor Koen. Zo zijn er “koersbroeken” van 2 of 6 uren. Had hij dat nu eens op voorhand geweten.  Bij oneffenheden in het wegdek worden teamleden gewaarschuwd door “put” te roepen naar elkaar, bij Koen werd dit steevast beantwoord door een “Ai”. Ook bleken sommige kasseistroken een heuse materiaaltest te zijn, en dan niet enkel voor de fiets…

Uiteraard wil Koen ook al zijn supporters bedanken. Voor hun financiële steun maar ook voor de morele steun, voor alle berichtjes, mailtjes en zelfs videoboodschappen… Een dikke merci! En wie weet tot een volgende keer… als de pijnlijke billen vergeten zijn.